Moelven

Digitala kontor

Tjänster för att underlätta din vardag på jobbet

Moelven är ledande på marknaden när det gäller att skapa funktionella, flexibla mötesrum och kontor med hjälp av smidiga modulväggslösningar. Företagets vision är att leverera kompletta rum med en modern känsla, fokus ligger på hela rummets upplevelse och man vill öka på den känslan genom att addera egenskaper i rummet som skapar fördelar för människorna som använder det. Här ser Moelven Gaia Places som ett naturligt inslag både i sina egna lokaler och hos sina kunder.

Utmaning

Man vill leverera sin rum med teknik som underlättar vardagen för kunderna. Många mötesrum och gemensamma resurser på till exempel kontorshotell skapar ofta förvirring, avbrutna möten och irritation när det inte funkar med bokningar och tillgänglighet, eller när information om vad som finns ledigt saknas. Även en smidig besöksmottagning saknas på många kontor idag, man kommer knappt in som besökare. Lösningen måste vara både enkel att använda och lätt att installera och administrera. Med många egna kontor på olika platser är detta något som de själva upplevt.

 

Projekt

Moelven ställde även en fråga till oss för egen del, då de var i behov av en sammanställning av sina pågående projekt. Man ville kunna visa upp sina projekt på en karta för att få en gemensam bild av vad som är på gång ute i landet. Alla deras  fanns samlade i projekthanteringssystemet Trello.

Lösning

Mötesrum kräver ordning och reda. Vi levererar infällda displayer som monteras i Moelvens dörrportaler för att tydligt markera om rummet är tillgängligt eller inte. Systemet är fullt integrerat med Microsoft Office 365 och Exchange. Med Gaia Places Mobilapp kan även externa intressenter enkelt söka och boka mötesrum, något som är mycket efterfrågat i bl a kontorshotell.Tydliga rumsöversikter med möjlighet till spontana rumsbokningar sitter på publika platser för att ge snabb överblick.

 

 

 

Digitala kontor

Tanken är även att passage och besöksmottagning
ska underlättas i form av tidsbegränsade QR-koder
och självservicefunktioner för besöksregistrering
samt ansiktsigenkänning för de anställda.

 

 

Vad gäller projektkartan har Moelven själva en stor touchskärm på kontoret i Göteborg som i realtid visar på kartan vilka projekt som är igång. En lösning som används dagligen och har blivit en naturlig snackis på kontoret.

De lösningar Moelven använder sig av ingår i Gaia Places paketering Digitala Kontor.